sunnuntai 17. toukokuuta 2009

TTVO on monen bändin koti, osa 1

Julkaisemme Ville Kankaisen laatiman katsauksen TTVO-bändeihin kahdessa osassa. Toinen osa ilmestyy myöhemmin tällä viikolla.

"Kun starttaa illan koulun näköalaparvekkeelta elokuisen auringon laskiessa horisonttiin, kaljan noustessa päähän, niin opiskelu TTVO:lla ei tunnu pahalta velvoitteelta laiskimmastakaan rokkarista."
Maria Huttunen

TTVO:lta ponnistaa paitsi monen visuaalisen alan taiteilijoita myös paljon muusikoita. Monella tunnetullakin yhtyeellä on oma TTVO-kytköksensä, vaikkei koulussa varsinaisesti musiikin tekoa opetetakaan. Tamkin ja Piramkin yhdistyessä tämäkin tilanne korjaantuu, sillä Piramkin puoleltahan tällainen linja löytyy.

Luovuutta on vaikea tukahduttaa ja luovat ihmiset pyrkivät luomaan monella saralla. Vai onko niin että samankaltaiset ihmiset vetävät toisaan puoleensa? Antaa TTVO-bändien puhua:

1. Kuinka päädyit TTVO:lle?
2. Onko opiskeluista ollut jotain hyötyä bänditoiminnalle?
3. Mistä mielestäsi johtuu että TTVO:lla vaikuttaa niin monen bändin jäseniä?

I Was A Teenage Satan Worshipper

1. Mulla oli graafisen viestinnän toisen asteen tutkinto takana, joten ammattikorkeaan siirtyminen oli ihan luontevaa. Olin joskus aiemmin hakenut äänipuolelle, mutten päässyt. Päädyin siis Visuaalisen suunnittelun koulutusohjelmaan.

2. Bändini syntyi edellisen kouluni lopputyönä. TTVO puolestaan on ollut hyvä kontaktien luomispaikka.

3. Kyseessä ei ole varmaankaan koulun ansio, vaan kouluun on hakeutunut ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi aktiivisia eri taiteenlajien saralla.

My Lovin’ Martian aka. Pasi Viitanen, visuaalinen suunnittelu, 2005, kitara ja laulu.

Bloodpit

1. Tulin tähän kouluun kun kaipasin muutosta sen aikaseen tilanteeseen.
2. Koulu on antanut ainakin vapauksia bändin suhteen.
3. Tämä on taidekoulu niin se varmaan selittää aika pitkälle. Monet tyypit on kuitenkin monitaiteellisia niin on se ymmärrettävää että on myös bändejä.

Aleksi Keränen (mediatuottaminen, 2005), basso
Kuvaaja: AJ Savolainen

The Cyan Velvet Project

1. Opiskelin ensin vuoden viestintää PIRAMK:n äänipuolella, mutta se ei tuntunut aivan omalta alalta. Bongasin TAMK:n mediatuottamisen linjan jostain ja koska se vaikutti mielenkiintoiselta niin hain kouluun. Ja pääsin siis sisään ja olen ollut valintaani tyytyväinen!
2. Tuo hyötysuhde on toiminut vähän molemmin päin. Joitain TTVO:lla opittuja asioita on pystynyt hyödyntämään esim. bändin sopimusteknisiin asioihin liittyvissä kuvioissa.
Oman bändin kautta olen tutustunut esim. levy-yhtiöiden ihmisiin, jotka ovat sitten tilanneet koulultamme eri bändeille musavideoita tai keikkataltiointeja, joita olen ollut tuottamassa.
3. TTVO on minun kokemusten mukaan melko tunnettu instanssi musaskenessä ihan yleisesti, eli opiskelijan on niin halutessaan melko helppoa päästä tekemään monenlaisia musaan liittyviä prokkiksia.

Maria Huttunen, mediatuottaminen 2005, laulu
Kuvaaja: Pekka Tuominen

Kirjoittaja Ville Kankainen hoitaa basistin virkaa Murnau’s Playhouse post-punk pumpussa.

Seuraavassa osassa esiintyvät Palava Maa, Älymystö ja Lii-San tuote. Lisäksi kattava lista bändeistä, joilla on TTVO-kytkentä.

Lue jutun osa 2

0 comments: